VDH Pakwerkersdagen 2024

Op zaterdag 20 en zondag 21 januari jl. vonden weer de jaarlijks terugkerende Pakwerkersdagen plaats. Place to be was Kringgroep Nijmegen.

Tijdens de zogenaamde Terugkomdag op zaterdag 9 december (2023) hebben de pakwerkers de fijne kneepjes van het pakwerkers-vak weer bijgeschaafd en tijdens dit weekend in januari konden de heren dan laten zien wat ze ‘waard’ zijn.
De pakwerkersdagen vinden steevast in januari van elk nieuw jaar plaats. Vaak zijn de weergoden dan niet gunstig gestemd maar gedurende het wedstrijdseizoen (van maart t/m november) zijn er onvoldoende honden beschikbaar om ingezet te kunnen worden ten behoeve van de pakwerkers. Bovendien worden de VDH-hoofdevenementen voor het nieuwe wedstrijdseizoen meteen na afloop van het pakwerkersweekend toebedeeld (aan de Allroundpakwerkers).

Een aantal Kringgroeppakwerkers deed mee om de felbegeerde wedstrijd-licentie te kunnen bemachtigen. De Wedstrijdpakwerkers wilden in elk geval hun licentie behouden of wellicht zelfs de promotie naar Allroundpakwerker in de wacht slepen. En de Allroundpakwerkers moesten weer hun beste beentje voor zetten om de licentie te kunnen behouden. We telden in totaal 14 deelnemers verdeeld over de 2 dagen, die elk met 8 honden pakwerk moesten maken.

Fabian stond ‘aan de lat’ om zijn wedstrijd-licentie te kunnen behouden en hij mocht op zaterdagochtend om 10 uur meteen het spits afbijten. Hij liet een fraai stukje pakwerk zien en hoewel er ook nog een paar leer- en ontwikkelpunten zijn, kon elke toeschouwer zien hoe getalenteerd Fabian is. Dat was ook de algehele opinie vanaf de zijde van de Keurmeesters (Arie Veltman, Nicky Kuipers en Jo van Schijndel). Vanuit dat aanwezige talent kan Fabian met de juiste begeleiding en met nog meer ‘vlieg-uren’ ongetwijfeld in de (nabije) toekomst die Allround-licentie gaan behalen. Daarin bestaat een mooie ambitie.

Dit jaar zal Fabian in elk geval het pakwerk verzorgen tijdens het PAK op 13 april a.s. op Kringgroep Noord Limburg, en tijdens de B&J Bokaal in oktober van dit jaar bij Kringgroep Schijndel e.o. In de ’tussentijd’ verzorgt Fabian het pakwerk op onze Kringgroep tijdens onze trainingen op de woensdagen en zondagen.

Deel dit bericht...